Viniamo

 

We werken uitsluitend met kleine producenten, kleine opbrengst, topproducten, nichemarkten en no nonsense wijnen.  Wijnproducenten die hun druivensoorten herbekijken en nieuw leven inblazen!

Domeinen die met de hand plukken, producenten die zelf nog in hun kelders werken. 

Adres: 
Pauwengraaf 39 te 3630 Maasmechelen
Telefoon: 
089/206.426
Contacten: 

Claudio Cetain (zaakvoerder) Volg ons ook op facebook https://www.facebook.com/pages/Viniamo/330859410284820

Specialisatie: 

Italië!

Gamma: 

Enkele van onze topdomeinen:

  • Ca’Viola - Piemonte: de pionier in het maken van de “nieuwe Barolo”, onmiddellijk op dronk! Geen harde tannine. Zijn eerste jaargang 2006 heeft onmiddellijk ‘3 bicchieri’ gehaald in de Gambero Rosso
  • Villa Russiz - Friuli: Geweldig microklimaat waardoor we in deze streek de beste witte wijnen van Italië vinden. Geweldig is het feit dat dit een overheidsdomein is die een weeshuis laat draaien op de verkoop van de wijnen. Graf de La Tour is de eerste geweest die uitheemse cepages heeft ingevoerd in deze streek. De Gräfin de La Tour (chardonnay) werd meermaals uitgeroepen tot beste witte wijn van Italië en de Sauvignon de La Tour tot beste Sauvignon
  • Baracchi - Toscana: voorloper om de nieuwe manier van Sangiovese te bekijken. De eerste ter wereld die Sangiovese als Metodo Classico heeft gevinifeerd (hij wordt nu vaker gekopieerd door collega's) in rosé. De eerste supertuscan van Syrah en Cabernet Sauvignon, de eerste Trebbiano (Toscano) gevinifeerd als metodo classico. Geweldige Relais & Chateaux “Il Falconiere”. Dit is volgens mij de nieuwe manier van wijn maken in Toscana, eerlijke producten, zeer kleine oplage en héél héél veel passie!
  • Oliviero Toscani - Toscana (Bolgheri): deze internationaal bekende fotograaf heeft zich op de wijnproductie gestort! Nieuwe top uit Bolgheri, maakt 10.000 flessen, 1 wijn met 3 verschillende (kleuren) etiketten. Geweldige blend van 50% syrah - 35% cabernet franc en 15% petit verdot!
  • Olivini - Lombardije (Lugana). Bedrijf begonnen in 1970. Zeer mooie mooi flessen (zowel als uiterlijk als het geen erin zit). Hun metodo classico dat niet onder de benaming Franciacorta valt, is zeer zeker van hoogwaardige kwaliteit!

Wordt verwacht in 2012:

  • Vinosia (Campania)