Licata Vini

 
Licata Vini heeft als missie om de beste Italiaanse wijnen aan te bieden aan de kwaliteitsbewuste consument. Deze wijnen kunnen zowel afkomstig zijn van kleine wijnboeren als van grotere gerenommeerde wijnhuizen. Het enige wat telt is de kwaliteit van de wijnen. Die moet steeds voldoen aan onze hoge eisen.
 
Het liefst bieden wij wijnen aan de gemaakt zijn op basis van autochtone druivenrassen. We zijn er dan ook van overtuigd dat geen enkel land ter wereld kan optornen tegen de Italiaanse diversiteit.

Adres: 
Duifhuisweg 12 te 3590 Diepenbeek
Telefoon: 
011/22.20.37
Twitter: 
@LicataVini
Contacten: 

Algemeen nummer: 011/22.20.37 Voor wijnadvies: 011/28.62.57 We zijn ook bereikbaar op Facebook (www.facebook.com/Licatavini) en hebben een YouTube-kanaal (LicataTVini)

Specialisatie: 

 
Het beste uit Italië, Italia en l’Italie!

Gamma: 

Wij voeren meer dan 75 wijnhuizen exclusief in voor de Belgische markt. Heel wat domeinen behoren tot de top binnen hun appellatie. Dit zijn er enkele:

  • Tenuta San Guido – Bolgheri (Toscana) http://www.licata.be/catalogus/producenten/TOSASNL.php Sassicaia is wellicht de bekendste en meest gezochte Italiaanse icoonwijn. Het is de letterlijk ‘de ster’ uit ons rijk gevuld assortiment.
  • Avignonesi – Montepulciano (Toscana) http://www.licata.be/catalogus/producenten/TOAVINL.php Dit historisch domein is sedert enkele jaren in Belgische handen. Vandaag brengt Virginie Savereys de nodige moderniseringen toe aan deze gevestigde waarde uit Montepulciano.
  • Allegrini – Fumane (Veneto) http://www.licata.be/catalogus/producenten/VEALLNL.php De familie Allegrini is onder de drijvende kracht van Marilisa gegroeid tot één van de leiders in de Valpolicella regio.
  • Aloïs Lageder – Magré (Alto Adige) http://www.licata.be/catalogus/producenten/AALAGNL.php Aloïs Lageder is een bijzonder boeiende persoonlijkheid. Hij heeft al altijd gestreefd om zo natuurlijk mogelijke wijnen te produceren. Vandaag worden bijna al zijn wijnen geproduceerd volgens het biodynamisch principes.
  • Meer domeinen vindt u via http://www.licata.be/catalogus/prijslijstNL.php
  • Een nieuwe ontdekking is: Grosjean – Valle d’Aosta Deze kleine Noord-Italiaanse regio grenst aan Frankrijk en Zwitserland. Ze produceren er heerlijke en pure wijnen op basis van druivenrassen die we ook in aangrenzende landen terugvinden. Witte wijnen zijn vooral op basis van Petite Arvine en Chardonnay. De rode wijnen worden gemaakt van Fumin, Petit rouge, Comalin en Pinot Noir.
Verdeelpunten: 

Bezoek ook onze webshop: www.licata.be