Frank Van der Auwera

Deze site is een initiatief van Frank Van der Auwera. Frank is, na zijn academische carrière, al jaren actief als onafhankelijk wijn- en gastronomieschrijver.

Hij publiceerde culinaire en oenologische bijdragen in onder meer Uit Magazine, Intermediair, Belgian Business Magazine, Winners, Talkies, Antwerp Magazine, Het Laatste Nieuws, Maand in/Maand Uit, Elga, Vacature Magazine, Feeling, Knack Weekend, Semper, De Huisarts, Venuez, Zesta, Culinaire Ambiance en De Morgen Magazine.

Frank pionierde bovendien tussen 2000 -2007 als  hoofdredacteur van de trendsettende Belgische wijncommunities Under The Cork en Wijntrends/TendancesVin.Momenteel is hij wijnexpert van De Tijd (Sabato), CittA (Gazet van Antwerpen), Attitude, de culinaire website www.VTMkoken.be (rubriek Ontkurkt) en blogt hij sedert 2008 op www.wijntijd.be. Daarnaast verzorgt hij geregeld bijdragen in Nederland, o.a. in Proefschrift en Winelife Magazine.

Sinds 1988 is Frank ook auteur van de trendsettende wijnkoopgids “De 300 Beste Wijnen Onder de 10 Euro”, die nu zijn 25ste editie beleeft én de bestseller in dit genre in België vormt.

Eerder verschenen van zijn hand – als (co)auteur – reeds succesvolle boeken als De 150 Beste Mousserende Wijnen (Les 150 Meuilleurs Vins Mousseux), Hop in Het Bord (Bières En Vedette), De Streken van De Druif, Glashelder (slim wijn kopen, genieten en bewaren), Wereldberoemde Wijnroutes, Bubbels, De Bier- en Wijnbijbel en 150 Feestwijnen en Champagnes.

Vanuit al deze interesses coördineert Frank bovendien verschillende proefpanels, geeft hij tutorial tastings over dranken, food en degustatietechnieken, zetelt hij in vakjury's en wordt hij regelmatig als gastspreker geïnviteerd over culinaire topics in binnen - en buitenland.

Zijn prestaties gingen niet ongemerkt voorbij.

Frank Van der Auwera werd uitgeroepen tot Wine World Ambassador of the Year 2000. In mei 2005 kreeg hij deze bekroning uitzonderlijk voor een tweede maal.

De Wijnkoopgids-reeks werd in 2002 bovendien bekroond als Best Wine Guide in Dutch door de jury van de internationale Gourmand Awards. In datzelfde jaar werd de site Under The Cork, waar hij de community leidde, tevens verkozen tot Best E-Commerce Site of 2002 door Clickx magazine.

Voorjaar van 2004 werd hem in Bordeaux de prestigieuze Le Prix Louis Marinier toegekend voor zijn journalistiek werk.