Credo van de Site

Wijn in de kunst

Onze Vijf Geboden

1. Wijn is een landbouwproduct waarvoor we respect moeten tonen, zonder er een religie rond te bouwen.

 

2.  De waarheid van elke wijn schuilt in het proefproces. Alleen in het glas toont een wijn zijn ware karakter en toekomst.

 

3. Gouden medailles, goede relaties, modegrillen, media-aandacht, glamouretiketten of stokoude reputaties zijn van geen tel wanneer de wijn als een sufferd in het glas hangt.

       

4. De prijs-kwaliteit ratio van een fles is doorslaggevend. Dat betekent: er wordt rekening gehouden met de context van een wijn, namelijk de achtergrond van zijn appellatie, zijn ‘genre’, zijn oogstjaar, zijn prijsvork én zijn zeldzaamheid. Prijs-kwaliteit is dus geen  synoniem voor de goedkoopste fles.

 

 5.  Eerlijke en smakelijke kwaliteitswijn is bovendien niet langer het monopolie van één land, een handvol herkomstbenamingen, een goedgeoliede marketingmachine of een bankrekening met meerdere nullen. Overal waar knowhow, verstandige investeringen in moderne apparatuur, een verzorgde aanplant, plus een grote dosis enthousiasme en visie bij de wijnmakers aanwezig zijn, kan er tegenwoordig een boeiend glas wijn worden geproduceerd.